Pilot “Wonen met ondersteuning” van start aan de Kraai in Boxmeer

Aan de Kraai in Boxmeer heeft Mooiland vijf huurwoningen gebouwd. De woningen, ook wel tiny houses genoemd, zijn geschikt voor één persoon. Het nieuwbouwproject is gerealiseerd op initiatief van de gemeente Boxmeer, Mooiland en zorgpartijen PGZ, UniK, MEE, Sociom, GGZ en Labyrint Zorg & Werk.  De woningen zijn bestemd voor een speciale doelgroep. Vanaf  1 maart 2020 start deze  pilot ‘wonen met ondersteuning’ met vijf jongeren.

De opstap naar zelfstandig wonen
Als zorgaanbieders werd er gesignaleerd dat een deel van de groep jongeren tussen 18-23 jaar een vorm van ondersteuning én betaalbare huisvesting nodig heeft om zelfstandig te kunnen wonen en mee te kunnen doen in de samenleving. Deze doelgroep viel ‘tussen wal en schip’. Op initiatief van de gemeente Boxmeer zijn de voorbereidingen gestart voor deze unieke 10-jarige pilot ‘Wonen met ondersteuning’. De tiny houses hebben een levensduur van 10 jaar.

Trainingshuizen
Iedere woning is een trainingshuis: een plek waar jongeren leren om zelfstandig te wonen. Bijvoorbeeld door hun levensonderhoud en woonlasten zelf te betalen.  Ze worden daarin begeleidt door de zorgaanbieders. Na maximaal twee jaar maken zij de stap naar meer zelfstandigheid en kunnen ze op eigen benen staan. Mooiland voelt hierbij, in afstemming met de samenwerkingspartners, een verantwoordelijkheid voor een goed vervolg  op deze huurwoning.

Klaar voor verhuur
Omwonenden zijn in een vroeg stadium betrokken bij de plannen. De vijf tiny houses aan de Kraai zijn klaar voor verhuur. De woningen van 32m² zijn geschikt voor één persoon en worden vanaf maart 2020 verhuurd aan jongeren die geselecteerd zijn voor de pilot. De zorgaanbieders selecteren de jonge bewoners en Mooiland regelt de verhuur. De woningen zijn inmiddels allemaal verhuurd. 

Mocht u nog vragen hebben over dit project, schroom dan niet om contact met ons op te nemen.